IK LUISTER
JIJ ONTDEKT

Herken je die momenten?
Dat je het gevoel hebt, dat jij een andere taal spreekt dan je kind?
Dat je elkaar wel hoort, maar elkaar niet begrijpt?
Of dat gevoel bij jezelf, dat je weet dat er iets niet klopt?
Je voelt het ergens in je lijf, maar je weet niet wat het betekent?
Jij mag luisteren naar wat jouw hart je te vertellen heeft, zodat jij weer kan leren om te vertrouwen op je intuïtie.

''Voor ouders en kinderen die willen stralen''

Jij komt als beschreven blad ter wereld

Jouw start van het leven gaat gepaard met gevoelens en emoties die je nog niet kon begrijpen maar die wel in jouw celgeheugen zitten. De hele reis van conceptie tot en met de geboorte schrijft jouw blad. Hier ontstaan jouw patronen. Er vormt zich een overlevingsmechanisme dat je gaat dienen en verder van je kern afduwt, tot dat je opmerkt dat je vastloopt.  

Het is mijn missie om jou als ouder aan te zetten om contact te leggen met je ware ik, zodat je echt kunt gaan leven op de manier zoals jij dat wilt, en daarmee ook je kind de (on)bewuste toestemming geeft om datzelfde te doen. Leven en opvoeden vanuit plezier en vertrouwen en nieuwe dingen in jezelf ontdekken die verborgen zaten achter jouw beschreven blad. 

Voor de enthousiaste, bewuste, leergierige ouder die een avontuur met zichzelf aan wil gaan om de ouder te worden die je wilt zijn. Leren  vertrouwen op je eigen intuïtie, je onderbuikgevoel dat jouw richtingaanwijzer is. Durven te kijken naar je eigen gedrag om te zien welke rol dit heeft in je leven. 

Je alles leren over wat je kind in jou spiegelt, waar gedrag vandaan komt, hoe de wet van aantrekking werkt en hoe jij blokkerende overtuigingen kunt loslaten zodat je weer in verbinding komt met je hart en dit ook kunt leren aan jouw kind.

Alles waar jij je van bewust wordt, geef je niet meer door aan je kind en zo kun je je kind ook leren om dicht bij zichzelf te blijven.

Hallo!

Ik ben Silvie Janssen. Ik ben ruim 13 jaar samen met mijn lieve partner Johan en we wonen samen in het dorpje Kronenberg. We zijn trotse ouders van twee mooie dochters, Jalou en Romee en zijn ook gek op ons hondje Thibo. In mijn vrije tijd doe ik aan Yoga, schilder ik graag, luister ik vaak naar muziek en wandel ik regelmatig door het bos om te ontspannen. Spreek ik af met vrienden, ga ik wat leuks doen met de kinderen of hang ik lekker languit op de bank bij een serie. Als kind was ik al erg geïnteresseerd in mensen. Ik haden heb nog steeds, veel mensen om me heen.

''Gevoel maakt geen denkfouten''

Kinderwens

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Veel vrouwen willen graag moeder worden. Ik kan je helpen om inzicht te geven in waarom je niet zwanger wordt.

Zwangerschap

Door contact te maken met jouw/jullie baby in jouw buik, kun je al de eerste echte contacten leggen met je baby die je kan vertellen hoe hij of zij zich voelt, maar die ook jou/jullie als ouder, boodschappen kan brengen.

Geboorte

Ik breng in beeld welke ervaringen er bij de geboorte zijn geweest en wordt er gekeken naar de invloed van de geboorte ervaring op het hier en nu.

Kinderen

Een kind weet heel goed wat het nodig heeft, maar kan dit niet altijd verwoorden of op een goede manier duidelijk maken. Ik kan helpen om inzicht te krijgen in de situatie.

Volwassenen

Ook jij zit misschien met levensvragen waar je gewoonweg soms niet uit komt. Ik kan je dan helpen om meer zicht te krijgen op de situatie en je innerlijke processen.

Verlies

luisterkind-kado

Het ergste wat je kan overkomen is afscheid nemen van je dierbaren. Ik kan de ziel van je kind vragen te stellen of te vertellen dat je van hem/haar houdt.

Kinderwens

‘’Word ik nog zwanger of moet ik mijn wens los laten?’
‘’Waarom lukt het niet om zwanger te worden’’
”Heeft het ongeboren kindje een boodschap voor ons?’’
‘’Ben ik er zelf klaar voor of moet mijn gezondheid eerst nog beter zijn?’’
‘’Ik heb al een paar keer een miskraam gehad, hoe kan dit?’’

 

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend….. Veel vrouwen willen graag moeder worden. Kinderen krijgen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ook al zou het langs de normale manier moeten kunnen, of ben je al in de medische molen, het wil bij jou niet lukken. Het kan onzekerheid, angst, verdriet, frustratie en gemis veroorzaken. We kunnen op meerdere manieren kijken naar deze wens. Ontzettend spannend natuurlijk, maar ook heel waardevol om de wens die je hebt vorm te geven op de manier zoals die voor jou passend is.

Zwangerschap

‘’Hoe voelt ons kindje zich in mijn buik?’’
‘’Heeft ons kindje een boodschap voor ons?’’
”Wat heeft mijn kindje nodig om in contact te zijn met mij?’’
‘’Kan het kindje mij vertellen hoe ik kan ontspannen?’’
‘’Hoe kan ik mijn kindje helpen te ontspannen?’’

 

Je bent zwanger en meestal heel enthousiast dat er een kleine baby in je buik groeit. Je maakt contact met je baby door misschien je hand op je buik te leggen, liedjes te zingen en je buik te masseren. Het kan ook zijn, dat je je helemaal niet fijn voelt bij de zwangerschap.

De start van een nieuw leven is een belangrijk moment dat bepalend kan zijn voor het leven dat volgt. In de warme veilige buikomgeving bij mama krijgt je baby al van alles mee. Geluk, gezondheid, maar ook stress en spanning hebben in je buik al effect op je baby.

Wil jij graag contact leggen met je baby of wil je graag jouw eigen beschreven blad leren kennen zodat je baby deze patronen niet meer mee hoeft te nemen?

''Het mooiste wat je kunt worden is jezelf''

Geboorte

‘‘’Mijn bevalling was traumatisch, heeft dit invloed op mijn kind?’’
‘’Mijn kind huilt dag en nacht, komt dit door de geboorte?’’
‘’Ik had veel stress tijdens de zwangerschap, hoe heeft mijn kind dit ervaren?’’
‘’Na de geboorte moest mijn kind in de couveuse, hoe was dit voor haar?’’
‘’Mijn kind is geboren met een keizersnee en is nu erg onzeker,
heeft dit met elkaar te maken?’’

De start van een nieuw leven is een belangrijk moment dat bepalend is voor het leven dat volgt. In de warme veilige buikomgeving bij mama krijgt je kindje al van alles mee. Geluk, gezondheid, maar ook stress en spanning hebben in je buik al effect op je baby. Dan komt de bevalling die goed kan gaan, maar die vaak al een trauma op zich is voor een kind. Zijn eerste grote verandering in het leven, de blauwdruk wordt bepaald.


Wil je graag weten hoe jouw kind de tijd in jouw buik heeft ervaren en hoe de geboorte voor hem of haar is geweest of wil je weten hoe je eigen geboorte voor jou is geweest?

Kind

‘’Hij wordt zomaar uit het niets, zo boos’’
‘’Ze wil niet eten’’
‘’Ze plast ineens weer in bed’’
‘’Waarom wordt hij zo vaak wakker ’s nachts’’
‘’Ze bijt, spuugt en gooit met spullen’’

 

Een kind reageert nog heel primair op zijn omgeving. Het staat nog heel direct in verbinding met jou als ouder, maar ook met zichzelf. Een kind weet daardoor heel goed wat het nodig heeft, maar kan dit niet altijd verwoorden, of op een goede manier duidelijk maken. Dit uit zich dan vaak in het gedrag. Je kind is ineens heel druk, wordt ineens weer vaak wakker ’s nachts, het heeft misschien driftbuien, of moet regelmatig flink huilen en je hebt als ouder geen enkel idee wat er aan de hand is. Dit kan zijn, omdat je zelf te druk bezig bent en geen echt contact maakt met je kind of je kind laat gedrag zien waar je als ouder een blinde vlek voor hebt. Het kind voelt zich dan mogelijk niet gehoord of begrepen.

''Het hoofd zoekt, het hart vindt''

Volwassene

‘’Ik ben vaak zo moe’’
‘’Wat moet ik met mijn werk’’
‘’Mijn relatie gaat niet goed’’
‘’Ik ben zo onzeker’’
‘’Ik ben heel vaak ziek en er lijkt maar geen oplossing te zijn’’

 

 

Ook jij zit misschien met levensvragen waar je gewoonweg soms niet uit komt. Als volwassene ben je gevormd door je geboorte, je opvoeding, je omgeving en
door de samenleving. Je wordt hier onbewust door beïnvloedt, de een meer dan de ander, waardoor het kan zijn dat je niet meer zo goed durft te vertrouwen op je eigen intuïtie of het contact met je intuïtie zelfs verloren bent. Dat is helemaal niet vreemd. Ieder mens krijgt zo zijn uitdagingen in het leven. Écht voor jezelf kiezen ga je meestal doen wanneer er veel keuzes gemaakt moeten worden en je niet goed weet wat je te wachten staat of juist wanneer je het gevoel hebt vast te lopen. Je weet niet goed hoe je verder moet en je loopt steeds tegen dezelfde thema´s aan. Het kan ook zijn dat je je leven juist uit nieuwsgierigheid eens van een andere kant wilt bekijken. We kunnen gaan samenwerken om meer zicht te krijgen op de situatie en je innerlijke processen.

Verlies

‘’Hoe gaat het nu met je’’
‘’Was je het eens met de beslissing die we hebben moeten nemen’’
‘’Kun je ons helpen bij het verdriet dat we hebben, we missen je’’
‘’Welk teken geef je ons, zodat wij weten dat je er bent’’
‘’Hebben we iets verkeerd gedaan, dat we je niet konden helpen’’

 

Het overlijden van een dierbare, brengt soms onbeantwoorde vragen met zich mee.
Je hebt niet goed of misschien wel geen afscheid kunnen nemen. Het lukt je niet om het verlies te verwerken. Je wist van te voren niet hoeveel verdriet er zou zijn of hoe je zou gaan reageren. Het leven gaat door, maar toch blijf je met vragen zitten. Op zo’n moment kunnen we samen kijken hoe we tegemoet kunnen komen aan je wens om je dierbare vragen te stellen, te vertellen dat je van hem/haar houdt en hem of haar een plekje (terug) kunt geven.

luisterkind-kado

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van mijn laatste nieuws en aanbiedingen, of wil je zo nu en dan inspirerende verhalen ontvangen? Meldt je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief!

Ja Silvie, ik denk dat wij een goede match zijn!

+316 57 73 23 52

info@sil-lavie.nl